Κριθαράκι με μοσχοχτάποδο TRATA σε πικάντικη σάλτσα
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες μοσχοχτάποδο πικάντ TRATA
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο σε κύβους
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 200 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 250 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 400 γρ. νερό ζεστό
  • 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν και να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε με τη ντομάτα. Προσθέτουμε το ζεστό νερό σε δόσεις, μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Προσθέτουμε το βούτυρο, το μαϊντανό και το μοσχοχτάποδο. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως. Αυτό είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων. Το χταποδάκι Trata κάνει την προετοιμασία του παιχνιδάκι. Στο σερβίρισμα προσθέστε ωμό ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Κριθαράκι με μοσχοχτάποδο TRATA σε πικάντικη σάλτσα
  • 2 κονσέρβες μοσχοχτάποδο πικάντ TRATA
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο σε κύβους
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 200 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 250 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 400 γρ. νερό ζεστό
  • 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν και να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε με τη ντομάτα. Προσθέτουμε το ζεστό νερό σε δόσεις, μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Προσθέτουμε το βούτυρο, το μαϊντανό και το μοσχοχτάποδο. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων. Το χταποδάκι
Trata κάνει την προετοιμασία του παιχνιδάκι. Στο σερβίρισμα προσθέστε ωμό ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.

Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή