Γαύρος ψητός με κρίταμα
    Υλικά
  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on ice (400 γρ.)
  • 20 γρ. Eλαιόλαδο
  • 10 γρ. Kαπνιστή πάπρικα
  • 5 γρ. Kύμινο
  • 5 γρ. Kάρι
  • Για τη μαγιονέζα:
  • 100 γρ. Μαγιονέζα
  • 100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • Φρέσκος άνηθος
  • Για το σερβίρισμα:
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ, κομμένες στη μέση
  • 100 γρ. Κρίταμα
  • Μερικά αγγουράκια κομμένα στη μέση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 25'

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε τα ψάρια να στεγνώσουν καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο και το κάρι. Προσθέτουμε το γαύρο και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε το γαύρο. Τα φιλέτα δεν θα πρέπει να ακουμπούν μεταξύ τους. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά μέχρι ο γαύρος να γίνει τραγανός. Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Φρυγανίζουμε το ψωμί. Σε κάθε κομμάτι ψωμιού βάζουμε λίγη μαγιονέζα, τον γαύρο, άνηθο και κρίταμα.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Γαύρος ψητός με κρίταμα
  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on ice (400 γρ.)
  • 20 γρ. Eλαιόλαδο
  • 10 γρ. Kαπνιστή πάπρικα
  • 5 γρ. Kύμινο
  • 5 γρ. Kάρι
  • Για τη μαγιονέζα:
  • 100 γρ. Μαγιονέζα
  • 100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • Φρέσκος άνηθος
  • Για το σερβίρισμα:
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ, κομμένες στη μέση
  • 100 γρ. Κρίταμα
  • Μερικά αγγουράκια κομμένα στη μέση

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε τα ψάρια να στεγνώσουν καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο και το κάρι. Προσθέτουμε το γαύρο και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε το γαύρο. Τα φιλέτα δεν θα πρέπει να ακουμπούν μεταξύ τους. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά μέχρι ο γαύρος να γίνει τραγανός. Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Φρυγανίζουμε το ψωμί. Σε κάθε κομμάτι ψωμιού βάζουμε λίγη μαγιονέζα, τον γαύρο, άνηθο και κρίταμα.

Χρόνος Προετοιμασίας: 25'
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή