Γαύρος TRATA on ice ψητός με μάραθο και λευκό κρασί
    Υλικά
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένο φιλέτο γαύρου TRATA on ice (400γρ.)
  • 2 ρίζες μάραθου σε μπαστουνάκια
  • 50 γρ. ούζο
  • 1 λεμόνι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC. Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στεγνώνουμε τα φιλέτα γαύρου με λίγο χαρτί κουζίνας .Σε ένα ταψάκι βάζουμε τον μάραθο, τα φιλέτα γαύρου, το ελαιόλαδο, το ούζο, το χυμό λεμονιού, αλατίζουμε και ψήνουμε στους 180ºC για 15΄, μέχρι ο μάραθος να μαλακώσει και το ψάρι να ψηθεί. Σερβίρουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού και πιπέρι.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Γαύρος TRATA on ice ψητός με μάραθο και λευκό κρασί
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένο φιλέτο γαύρου TRATA on ice (400γρ.)
  • 2 ρίζες μάραθου σε μπαστουνάκια
  • 50 γρ. ούζο
  • 1 λεμόνι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC. Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στεγνώνουμε τα φιλέτα γαύρου με λίγο χαρτί κουζίνας .Σε ένα ταψάκι βάζουμε τον μάραθο, τα φιλέτα γαύρου, το ελαιόλαδο, το ούζο, το χυμό λεμονιού, αλατίζουμε και ψήνουμε στους 180ºC για 15΄, μέχρι ο μάραθος να μαλακώσει και το ψάρι να ψηθεί. Σερβίρουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού και πιπέρι.

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή