Ζυμαρικά με σπανάκι, ψητά ντοματίνια, λεμονάτο γιαούρτι και καπνιστό τόνο TRATA
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες καπνιστός τόνος TRATA
  • 400 γρ. ζυμαρικά με σπανάκι
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1/8 κ.γ. σκόνη ginger
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά

Αφήνουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά. Βάζουμε τα ντοματίνια και το δεντρολίβανο. Κλείνουμε με ένα καπάκι, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε για 5΄. Αποσύρουμε το σκεύος και αφήνουμε στο πλάι μέχρι να σερβίρουμε. Ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λεμόνι, τη μαγιονέζα και το ginger και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμα, στραγγίζουμε, προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε με το γιαούρτι και τα ψητά ντοματίνια.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Ζυμαρικά με σπανάκι, ψητά ντοματίνια, λεμονάτο γιαούρτι και καπνιστό τόνο TRATA
  • 2 κονσέρβες καπνιστός τόνος TRATA
  • 400 γρ. ζυμαρικά με σπανάκι
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1/8 κ.γ. σκόνη ginger
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Αφήνουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά. Βάζουμε τα ντοματίνια και το δεντρολίβανο. Κλείνουμε με ένα καπάκι, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε για 5΄. Αποσύρουμε το σκεύος και αφήνουμε στο πλάι μέχρι να σερβίρουμε.
Ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λεμόνι, τη μαγιονέζα και το ginger και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμα, στραγγίζουμε, προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε με το γιαούρτι και τα ψητά ντοματίνια.

Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή