Μακαρονάδα με κεφτεδάκια από πικάντικο τόνο καπνιστό TRATA και μάραθο
    Υλικά
  • 1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ TRATA
  • 1 πακέτο (500γρ.) ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 400 γρ. ψωμί ξερό
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 100 γρ. μάραθος φρέσκος
  • 10 γρ. ούζο
  • 1 αβγό
  • 100 γρ. αλεύρι (και λίγο ακόμα για το τηγάνι)
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό του)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Στραγγίζουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Καθαρίζουμε το ψωμί από την κόρα και κρατάμε μόνο την ψίχα. Το μουλιάζουμε σε κρύο νερό. Το στραγγίζουμε καλά με τα χέρια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μάραθο. Κρατάμε τον μισό μάραθο για το σερβίρισμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ψωμί, το κρεμμύδι, τον μισό μάραθο, το ούζο, το αβγό, λίγο αλάτι και τον πικάντικο καπνιστό τόνο. Προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη αρκετά σφιχτή. Η ζύμη θα πρέπει να κολλάει ελαφρά στα χέρια. Αν είναι πολύ σφιχτή τα κεφτεδάκια δεν θα είναι αφράτα. Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λαδάκι του τόνου, τον μάραθο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε με μία τσιμπίδα στο μπολ με το λαδάκι του τόνου. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Μακαρονάδα με κεφτεδάκια από πικάντικο τόνο καπνιστό TRATA και μάραθο
  • 1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ TRATA
  • 1 πακέτο (500γρ.) ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 400 γρ. ψωμί ξερό
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 100 γρ. μάραθος φρέσκος
  • 10 γρ. ούζο
  • 1 αβγό
  • 100 γρ. αλεύρι (και λίγο ακόμα για το τηγάνι)
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό του)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνισμα

Στραγγίζουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Καθαρίζουμε το ψωμί από την κόρα και κρατάμε μόνο την ψίχα. Το μουλιάζουμε σε κρύο νερό. Το στραγγίζουμε καλά με τα χέρια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μάραθο. Κρατάμε τον μισό μάραθο για το σερβίρισμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ψωμί, το κρεμμύδι, τον μισό μάραθο, το ούζο, το αβγό, λίγο αλάτι και τον πικάντικο καπνιστό τόνο. Προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη αρκετά σφιχτή. Η ζύμη θα πρέπει να κολλάει ελαφρά στα χέρια. Αν είναι πολύ σφιχτή τα κεφτεδάκια δεν θα είναι αφράτα. Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λαδάκι του τόνου, τον μάραθο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε με μία τσιμπίδα στο μπολ με το λαδάκι του τόνου. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή