Παστίτσιο με τόνο καπνιστό TRATA και σπανάκι
    Υλικά
  • 1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA
  • 500 γρ. ζυμαρικά κοντά
  • 200 γρ. σπανάκι
  • Για τη μπεσαμέλ:
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 5 γρ. μοσχοκάρυδο
  • 300 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Στραγγίζουμε τον τόνο και κρατάμε μία κουταλιά από το λαδάκι του. Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε το σπανάκι και το λαδάκι του τόνου και ανακατεύουμε. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Θα πρέπει να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς. Θα πρέπει να έχουμε μία σφιχτή κρέμα. Όταν η κρέμα απορροφήσει το περισσότερο γάλα, προσθέτουμε λίγο ακόμα μέχρι να τελειώσει όλο. Τότε κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το κασέρι και ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα ζυμαρικά με την κρέμα και μεταφέρουμε στο σκεύος που θα τα ψήσουμε. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε στους 180°C για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Παστίτσιο με τόνο καπνιστό TRATA και σπανάκι
  • 1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA
  • 500 γρ. ζυμαρικά κοντά
  • 200 γρ. σπανάκι
  • Για τη μπεσαμέλ:
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 5 γρ. μοσχοκάρυδο
  • 300 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

Στραγγίζουμε τον τόνο και κρατάμε μία κουταλιά από το λαδάκι του. Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε το σπανάκι και το λαδάκι του τόνου και ανακατεύουμε. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Θα πρέπει να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς. Θα πρέπει να έχουμε μία σφιχτή κρέμα. Όταν η κρέμα απορροφήσει το περισσότερο γάλα, προσθέτουμε λίγο ακόμα μέχρι να τελειώσει όλο. Τότε κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το κασέρι και ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα ζυμαρικά με την κρέμα και μεταφέρουμε στο σκεύος που θα τα ψήσουμε. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε στους 180°C για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή