Πικάντικα φιλέτα γαύρου TRATA on ice με πουρέ μπρόκολο
    Υλικά
  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on ice (400 γρ.)
  • 20 γρ. Eλαιόλαδο
  • 10 γρ. Kαπνιστή πάπρικα
  • 5 γρ. Kύμινο
  • 5 γρ. Kάρι
  • 1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Για τον πουρέ:
  • 200 γρ. Πατάτες
  • 200 γρ. Μπρόκολο
  • 20 γρ. Ελαιόλαδο
  • 20 γρ. Βούτυρο
  • 1 Λεμόνι (το χυμό του)
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα:
  • Φρέσκος δυόσμος
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε τα ψάρια να στεγνώσουν καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο, το κάρι και το σκόρδο. Βάζουμε το γαύρο και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε το γαύρο. Τα φιλέτα δεν θα πρέπει να ακουμπούν μεταξύ τους. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά μέχρι ο γαύρος να γίνει τραγανός. Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ. Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες και το μπρόκολο. Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν τα στραγγίζουν και κρατάμε 200 γρ. από το νερό τους. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και τα αλέθουμε μέχρι να έχουμε έναν ωραίο πουρέ. Χρησιμοποιούμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο για να δώσουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό με το γαύρο από πάνω. Συμπληρώνουμε με λίγο ελαιόλαδο και φύλλα δυόσμου.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Πικάντικα φιλέτα γαύρου TRATA on ice με πουρέ μπρόκολο
  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on ice (400 γρ.)
  • 20 γρ. Eλαιόλαδο
  • 10 γρ. Kαπνιστή πάπρικα
  • 5 γρ. Kύμινο
  • 5 γρ. Kάρι
  • 1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Για τον πουρέ:
  • 200 γρ. Πατάτες
  • 200 γρ. Μπρόκολο
  • 20 γρ. Ελαιόλαδο
  • 20 γρ. Βούτυρο
  • 1 Λεμόνι (το χυμό του)
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα:
  • Φρέσκος δυόσμος

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε τα ψάρια να στεγνώσουν καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο, το κάρι και το σκόρδο. Βάζουμε το γαύρο και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε το γαύρο. Τα φιλέτα δεν θα πρέπει να ακουμπούν μεταξύ τους. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά μέχρι ο γαύρος να γίνει τραγανός. Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ. Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες και το μπρόκολο. Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν τα στραγγίζουν και κρατάμε 200 γρ. από το νερό τους. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και τα αλέθουμε μέχρι να έχουμε έναν ωραίο πουρέ. Χρησιμοποιούμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο για να δώσουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό με το γαύρο από πάνω. Συμπληρώνουμε με λίγο ελαιόλαδο και φύλλα δυόσμου.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή