Σαλάτα πλιγούρι με τόνο σε ελαιόλαδο TRATA
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες τόνος σε ελαιόλαδο ΤRATA
  • 2 κούπες πλιγούρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 10 τοματίνια
  • 1 μεσαίο αγγούρι
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 15’ λεπτά. Μαγειρέματος 30’

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:

Βράζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει. Το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι. Κόβουμε το αγγούρι σε κυβάκια και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε το πλιγούρι με τα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον τόνο. Χτυπάμε όλα τα υλικά της vinaigrette στο μούλτι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαλάτα πλιγούρι με τόνο σε ελαιόλαδο TRATA
  • 2 κονσέρβες τόνος σε ελαιόλαδο ΤRATA
  • 2 κούπες πλιγούρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 10 τοματίνια
  • 1 μεσαίο αγγούρι
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:

Βράζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει. Το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι. Κόβουμε το αγγούρι σε κυβάκια και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε το πλιγούρι με τα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον τόνο. Χτυπάμε όλα τα υλικά της vinaigrette στο μούλτι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Χρόνος Προετοιμασίας: 15’ λεπτά. Μαγειρέματος 30’
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή