Σαρδέλες TRATA με πράσα, ντοματίνια και κάπαρη
    Υλικά
  • 1 συσκευασία σαρδέλες Trata on Ice 400 γρ.
  • 400 γρ. πράσα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 30 γρ κάπαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε φετούλες λεπτές. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το πράσο και το λάδι, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το πράσο να γίνει διάφανο και να γλυκό. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το γαύρο, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 8 τουλάχιστον λεπτά, μέχρι ο γαύρος να είναι έτοιμος. Ξεπλένουμε την κάπαρη και την προσθέτουμε και αυτή. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με φρέσκο πιπέρι.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαρδέλες TRATA με πράσα, ντοματίνια και κάπαρη
  • 1 συσκευασία σαρδέλες Trata on Ice 400 γρ.
  • 400 γρ. πράσα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 30 γρ κάπαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε φετούλες λεπτές. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το πράσο και το λάδι, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το πράσο να γίνει διάφανο και να γλυκό. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το γαύρο, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 8 τουλάχιστον λεπτά, μέχρι ο γαύρος να είναι έτοιμος. Ξεπλένουμε την κάπαρη και την προσθέτουμε και αυτή. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με φρέσκο πιπέρι.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή