Σαρδέλες TRATA on ice στον φούρνο με αμπελόφυλλα
    Υλικά
  • Κατεψυγμένο φιλέτο σαρδέλας TRATA on ice (400γρ.)
  • 1 Ταψί 31x24 εκ
  • 40 Αμπελόφυλλα
  • 1 Κουταλιά γλυκού ξερή ρίγανη
  • 2 Σκελίδες σκόρδο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3/4 Του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Απλώνουμε σε ένα ταψί μια στρώση με αμπελόφυλλα, πασπαλίζουμε με την ξερή ρίγανη, προσθέτουμε τα φιλέτα της σαρδέλας ανοιχτά, το ένα δίπλα στο άλλο, με τη σάρκα προς τα κάτω. Ρίχνουμε από πάνω το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλατίζουμε και απλώνουμε μία ακόμα στρώση σαρδέλες με τη σάρκα προς τα κάτω. Ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα λεμoνιού και λίγο χυμό λεμoνιού. Καλύπτουμε με δύο στρώσεις αμπελόφυλλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο, λίγο ακόμα χυμό λεμoνιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για 15 λεπτά.

Μία συνταγή από την Ελένη Ψυχούλη για το Chef στον αέρα SKAI

https://youtu.be/MqZih8AkoYU

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαρδέλες TRATA on ice στον φούρνο με αμπελόφυλλα
  • Κατεψυγμένο φιλέτο σαρδέλας TRATA on ice (400γρ.)
  • 1 Ταψί 31x24 εκ
  • 40 Αμπελόφυλλα
  • 1 Κουταλιά γλυκού ξερή ρίγανη
  • 2 Σκελίδες σκόρδο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3/4 Του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Απλώνουμε σε ένα ταψί μια στρώση με αμπελόφυλλα, πασπαλίζουμε με την ξερή ρίγανη, προσθέτουμε τα φιλέτα της σαρδέλας ανοιχτά, το ένα δίπλα στο άλλο, με τη σάρκα προς τα κάτω. Ρίχνουμε από πάνω το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλατίζουμε και απλώνουμε μία ακόμα στρώση σαρδέλες με τη σάρκα προς τα κάτω. Ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα λεμoνιού και λίγο χυμό λεμoνιού. Καλύπτουμε με δύο στρώσεις αμπελόφυλλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο, λίγο ακόμα χυμό λεμoνιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για 15 λεπτά.

Μία συνταγή από την Ελένη Ψυχούλη για το Chef στον αέρα SKAI

https://youtu.be/MqZih8AkoYU

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή