Σαρδέλες ψητές TRATA ON ICE με σάλτσα ταραμά
    Υλικά
  • 1 συσκευασία Σαρδέλα σε φυτικό λάδι TRATA
  • 2 λεμόνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. ταραμάς λευκός
  • 30 γρ. νερό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ κουνουπίδι
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Φύλλα ρόκας
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού. Απλώνουμε τις σαρδέλες σε ένα ταψάκι, να μην ακουμπούν μεταξύ τους και τις ραντίζουμε με το λαδολέμονο. Τις ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά. Μέχρι να ψηθούν οι σαρδέλες ετοιμάζουμε τη σάλτσα ταραμά. Αλέθουμε στο μούλτι τον ταραμά με το λεμόνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το νερό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία σάλτσα με υφή γαλακτώματος. Ψιλοκόβουμε το κουνουπίδι, τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα ταραμά. Σερβίρουμε τις σαρδέλες με τη σαλάτα και φύλλα ρόκας. Tips & Tricks Μπορούμε να κόψουμε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια και να τα αλέσουμε στο μούλτι μέχρι το κουνουπίδι να μοιάζει με κόκκους ρυζιού. Το ρύζι, το κουσκούς και τα ζυμαρικά ταιριάζουν επίσης ωραία με το πιάτο αυτό.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαρδέλες ψητές TRATA ON ICE με σάλτσα ταραμά
  • 1 συσκευασία Σαρδέλα σε φυτικό λάδι TRATA
  • 2 λεμόνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. ταραμάς λευκός
  • 30 γρ. νερό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ κουνουπίδι
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Φύλλα ρόκας

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού. Απλώνουμε τις σαρδέλες σε ένα ταψάκι, να μην ακουμπούν μεταξύ τους και τις ραντίζουμε με το λαδολέμονο. Τις ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά.

Μέχρι να ψηθούν οι σαρδέλες ετοιμάζουμε τη σάλτσα ταραμά. Αλέθουμε στο μούλτι τον ταραμά με το λεμόνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το νερό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία σάλτσα με υφή γαλακτώματος.

Ψιλοκόβουμε το κουνουπίδι, τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα ταραμά.

Σερβίρουμε τις σαρδέλες με τη σαλάτα και φύλλα ρόκας.

Tips & Tricks
Μπορούμε να κόψουμε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια και να τα αλέσουμε στο μούλτι μέχρι το κουνουπίδι να μοιάζει με κόκκους ρυζιού.

Το ρύζι, το κουσκούς και τα ζυμαρικά ταιριάζουν επίσης ωραία με το πιάτο αυτό.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή