Σαρδέλες TRATA ON ICE ψητές με σπαράγγια
    Υλικά
  • 1 συσκευασία σαρδέλα φιλέτο TRATA ON ICE 400γρ
  • 400 γρ. σπαράγγια
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 30 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • Λίγο χυμό λεμονιού
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Πλένουμε τα σπαράγγια και με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε την εξωτερική σκληρή φλούδα τους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το εργαλείο που καθαρίζουμε τα φασολάκια. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα σπαράγγια, τις σαρδέλες, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το κρασί και το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τον άνηθο και το λεμόνι. Σερβίρουμε τις σαρδέλες και τα σπαράγγια με τη μαγιονέζα στο πλάι.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαρδέλες TRATA ON ICE ψητές με σπαράγγια
  • 1 συσκευασία σαρδέλα φιλέτο TRATA ON ICE 400γρ
  • 400 γρ. σπαράγγια
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 30 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • Λίγο χυμό λεμονιού

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Πλένουμε τα σπαράγγια και με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε την εξωτερική σκληρή φλούδα τους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το εργαλείο που καθαρίζουμε τα φασολάκια.

Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα σπαράγγια, τις σαρδέλες, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το κρασί και το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τον άνηθο και το λεμόνι.

Σερβίρουμε τις σαρδέλες και τα σπαράγγια με τη μαγιονέζα στο πλάι.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή