Σαρδέλες TRATA on ice με παπαρουνόσπουρο και πικάντικη μαγιονέζα
    Υλικά
  • 1 συσκευασία σαρδέλες Trata on ice (400 γρ.)
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά
  • 200 γρ. παπαρουνόσπορος
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 4 αγγουράκια τουρσί
  • 5 σταγόνες ταμπάσκο
  • 4 μεγάλα καρότα
  • 1 λεμόνι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Άνηθος
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 60'

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Ετοιμάζουμε το πανάρισμα. Θα χρησιμοποιήσουμε 3 μπολ που θα τα βάλουμε στη σειρά. Στο πρώτο βάζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Στο δεύτερο βάζουμε τα δύο αβγά και ανακατεύουμε. Στο τρίτο βάζουμε τον παπαρουνόσπορο. Πανάρουμε τα ψάρια. Τα βουτάμε διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό και τον παπαρουνόσπορο στο τέλος. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο δίσκο και όταν τελιώσουμε με όλα τα ψάρια, τα αφήνουμε για 15’ στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα. Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια, ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα και προσθέτουμε το ταμπάσκο. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Κόβουμε τα καρότα σε λωρίδες, αλατίζουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια μας να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Τηγανίζουμε τις σαρδέλες. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει καλά. Βάζουμε τις σαρδέλες λίγες λίγες και τις ψήνουμε για 4΄από κάθε πλευρά. Τις γυρνάμε με ένα πιρούνι, είναι ο εύκολος τρόπος. Όταν έχουν ψηθεί τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας μέχρι να σερβίρουμε. Σερβίρουμε με την πικάντικη μαγιονέζα και τη σαλάτα στο πλάι.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαρδέλες TRATA on ice με παπαρουνόσπουρο και πικάντικη μαγιονέζα
  • 1 συσκευασία σαρδέλες Trata on ice (400 γρ.)
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά
  • 200 γρ. παπαρουνόσπορος
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 4 αγγουράκια τουρσί
  • 5 σταγόνες ταμπάσκο
  • 4 μεγάλα καρότα
  • 1 λεμόνι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Άνηθος
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάζουμε το πανάρισμα. Θα χρησιμοποιήσουμε 3 μπολ που θα τα βάλουμε στη σειρά. Στο πρώτο βάζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Στο δεύτερο βάζουμε τα δύο αβγά και ανακατεύουμε. Στο τρίτο βάζουμε τον παπαρουνόσπορο.

Πανάρουμε τα ψάρια. Τα βουτάμε διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό και τον παπαρουνόσπορο στο τέλος. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο δίσκο και όταν τελιώσουμε με όλα τα ψάρια, τα αφήνουμε για 15’ στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα. Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια, ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα και προσθέτουμε το ταμπάσκο.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Κόβουμε τα καρότα σε λωρίδες, αλατίζουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια μας να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Τηγανίζουμε τις σαρδέλες. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει καλά. Βάζουμε τις σαρδέλες λίγες λίγες και τις ψήνουμε για 4΄από κάθε πλευρά. Τις γυρνάμε με ένα πιρούνι, είναι ο εύκολος τρόπος. Όταν έχουν ψηθεί τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας μέχρι να σερβίρουμε.

Σερβίρουμε με την πικάντικη μαγιονέζα και τη σαλάτα στο πλάι.

Χρόνος Προετοιμασίας: 60'
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή