Τραγανός γαύρος με πιπεριές ξυδάτες
    Υλικά
  • 1 συσκευασία γαύρος Trata on Ice
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 300 γρ. λάδι για τηγάνισμα
  • 800 γρ. πιπεριές κόκκινες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Πλένουμε τι πιπεριές. Κόβουμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε λωρίδες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C . Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί μαζί με το σκόρδο και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και η φλούδα τους να μαυρίσει. Θα χρειαστούμε 20 περίπου λεπτά. Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υγρά του ψησίματος, ανακατεύουμε με το λάδι, το ξύδι, και το θυμάρι και αφήνουμε να μαριναριστούν. Ετοιμάζουμε το γαύρο. Στεγνώνουμε τα ψάρια και τα βουτάμε στο σιμιγδάλι. Αφήνουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά. Βάζουμε τα ψάρια ένα ένα στο τηγάνι. Θα πρέπει να είναι άνετα και να μην ακουμπούν μεταξύ τους. Τηγανίζουμε 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα ψάρια είναι έτοιμα όταν θα έχουν πάρει ένα χρυσό χρώμα. Όταν τα ψάρια είναι έτοιμα τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας που θα τραβήξει το επιπλέον λάδι. Σερβίρουμε το γαύρο σε αράβικες πίτες με τις ψητές πιπεριές.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Τραγανός γαύρος με πιπεριές ξυδάτες
  • 1 συσκευασία γαύρος Trata on Ice
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 300 γρ. λάδι για τηγάνισμα
  • 800 γρ. πιπεριές κόκκινες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Πλένουμε τι πιπεριές. Κόβουμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε λωρίδες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C . Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί μαζί με το σκόρδο και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και η φλούδα τους να μαυρίσει. Θα χρειαστούμε 20 περίπου λεπτά. Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υγρά του ψησίματος, ανακατεύουμε με το λάδι, το ξύδι, και το θυμάρι και αφήνουμε να μαριναριστούν.

Ετοιμάζουμε το γαύρο. Στεγνώνουμε τα ψάρια και τα βουτάμε στο σιμιγδάλι. Αφήνουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά. Βάζουμε τα ψάρια ένα ένα στο τηγάνι. Θα πρέπει να είναι άνετα και να μην ακουμπούν μεταξύ τους. Τηγανίζουμε 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα ψάρια είναι έτοιμα όταν θα έχουν πάρει ένα χρυσό χρώμα. Όταν τα ψάρια είναι έτοιμα τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας που θα τραβήξει το επιπλέον λάδι.

Σερβίρουμε το γαύρο σε αράβικες πίτες με τις ψητές πιπεριές.

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή