Χούμους με καπνιστό τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες καπνιστό τόνο TRATA στραγγισμένο
  • 400 γρ. ρεβύθια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 γεμάτες κ.σ. ταχίνι
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. γεμάτο, κύμινο
  • Χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
  • Αλάτι-γλυκιά πάπρικα
  • Μαϊντανός για το ντεκόρ
  • 5-6 αραβικές πίτες για τη συνοδεία
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Κρατάμε 2 κ.σ. για το ντεκόρ και βάζουμε τα υπόλοιπα στο μούλτι με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο και το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη αλοιφή. Σε μεγάλο μπολ, βάζουμε το χούμους, τον τόνο, χυμό λεμόνι, τα ρεβύθια που κρατήσαμε και τον μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Αλείφουμε τις αραβικές πίτες με ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι και πάπρικα και τις ζεσταίνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1-2 λεπτά. Σερβίρουμε το χούμους με τις αραβικές πίτες.

Tips:

*Όσο χτυπάτε το χούμους στο μούλτι, δοκιμάστε το, μέχρι να βρείτε την ιδανική του νοστιμιά: μπορεί να του λείπει αλάτι, λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο ή περισσότερο κύμινο.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Χούμους με καπνιστό τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
  • 2 κονσέρβες καπνιστό τόνο TRATA στραγγισμένο
  • 400 γρ. ρεβύθια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 γεμάτες κ.σ. ταχίνι
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. γεμάτο, κύμινο
  • Χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
  • Αλάτι-γλυκιά πάπρικα
  • Μαϊντανός για το ντεκόρ
  • 5-6 αραβικές πίτες για τη συνοδεία

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Κρατάμε 2 κ.σ. για το ντεκόρ και βάζουμε τα υπόλοιπα στο μούλτι με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο και το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη αλοιφή. Σε μεγάλο μπολ, βάζουμε το χούμους, τον τόνο, χυμό λεμόνι, τα ρεβύθια που κρατήσαμε και τον μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Αλείφουμε τις αραβικές πίτες με ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι και πάπρικα και τις ζεσταίνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1-2 λεπτά. Σερβίρουμε το χούμους με τις αραβικές πίτες.

Tips:

*Όσο χτυπάτε το χούμους στο μούλτι, δοκιμάστε το, μέχρι να βρείτε την ιδανική του νοστιμιά: μπορεί να του λείπει αλάτι, λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο ή περισσότερο κύμινο.

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή