Γεμιστές σαρδέλες TRATA on ice με αρωματική σάλτσα ντομάτας
    Υλικά
  • 400γρ. Κατεψυγμένα φιλέτα σαρδέλας TRATA on ice
  • 4 Κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 3 Ντομάτες
  • 2 Σκελίδες σκόρδο
  • 15 Φύλλα δυόσμου
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 Κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 2 Κουταλιές σούπας σταφίδα
  • 3 Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Αποφλοιώνουμε 3 ώριμες ντομάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στον κάδο του multi, προσθέτουμε 2 σκελίδες σκόρδο, 15 φύλλα δυόσμου, αλάτι, πιπέρι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνουμε την σάλτσα κατά μέρους και πάμε να ασχοληθούμε με τη γέμιση. Σε ένα multi χτυπάμε το κουκουνάρι, τη σταφίδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Έπειτα, ανοίγουμε ένα ένα τα φιλέτα διατηρώντας τα ολόκληρα και τα βουτάμε στη σάλτσα ντομάτας. Απλώνουμε την πρώτη δόση από τις ανοιγμένες σαρδέλες σε ένα αντικολλητικό ταψί, τοποθετούμε ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα με το κουκουνάρι και τη σταφίδα και σκεπάζουμε κάθε σαρδέλα με ένα επιπλέον ανοιγμένο φιλέτο σαρδέλας έτσι ώστε να φυλακίσουμε τη γέμιση. Πασπαλίζουμε από επάνω λίγη τριμμένη φρυγανιά και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 12 – 13 λεπτά.

Μία συνταγή από την Chef Ντίνα Νικολάου για το Chef στον αέρα SKAI

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=267830

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Γεμιστές σαρδέλες TRATA on ice με αρωματική σάλτσα ντομάτας
  • 400γρ. Κατεψυγμένα φιλέτα σαρδέλας TRATA on ice
  • 4 Κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 3 Ντομάτες
  • 2 Σκελίδες σκόρδο
  • 15 Φύλλα δυόσμου
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 Κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 2 Κουταλιές σούπας σταφίδα
  • 3 Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Αποφλοιώνουμε 3 ώριμες ντομάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στον κάδο του multi, προσθέτουμε 2 σκελίδες σκόρδο, 15 φύλλα δυόσμου, αλάτι, πιπέρι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνουμε την σάλτσα κατά μέρους και πάμε να ασχοληθούμε με τη γέμιση. Σε ένα multi χτυπάμε το κουκουνάρι, τη σταφίδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Έπειτα, ανοίγουμε ένα ένα τα φιλέτα διατηρώντας τα ολόκληρα και τα βουτάμε στη σάλτσα ντομάτας. Απλώνουμε την πρώτη δόση από τις ανοιγμένες σαρδέλες σε ένα αντικολλητικό ταψί, τοποθετούμε ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα με το κουκουνάρι και τη σταφίδα και σκεπάζουμε κάθε σαρδέλα με ένα επιπλέον ανοιγμένο φιλέτο σαρδέλας έτσι ώστε να φυλακίσουμε τη γέμιση. Πασπαλίζουμε από επάνω λίγη τριμμένη φρυγανιά και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 12 – 13 λεπτά.

Μία συνταγή από την Chef Ντίνα Νικολάου για το Chef στον αέρα SKAI

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=267830

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή