Εναλλακτικός μουσακάς με φιλέτα σαρδέλας TRATA on ice
    Υλικά
  • 400-450 γρ. κατεψυγ. φιλέτο σαρδέλας TRATA on ice
  • 5 μελιτζάνες φλάσκες (χωρίς σπόρια) καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 4-5 ντομάτες ώριμες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. μαργαρίνη με ελαιόλαδο, λιωμένη
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικός ξερός, τριμμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 3-4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, καλά χτυπημένο
  • 50 γρ. μαργαρίνη με ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Στρώνω τις φέτες μελιτζάνας και τις φέτες ντομάτας σε λαμαρίνα φούρνου (θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία τουλάχιστον μια φορά ακόμη) που την έχω καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Τις αλείφω με την λιωμένη μαργαρίνη και τις αλατοπιπερώνω. Βάζω τη λαμαρίνα στο φούρνο για 12 -13 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν τα λαχανικά. Σε ένα μπολ διαλύω το κορν φλάουρ σε 1½ φλιτζάνι γάλα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το υπόλοιπο γάλα. Ρίχνω μέσα το μείγμα γάλα-κορν φλάουρ και ανακατεύω με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω τα 50 γρ. μαργαρίνης, την κεφαλογραβιέρα και το χτυπημένο αυγό. Ανακατεύω αμέσως την κρέμα ζωηρά και αλατοπιπερώνω. Παίρνω ένα ταψάκι φούρνου και ρίχνω στο πυθμένα 3-4 κουτ. σούπας από τη κρέμα. Τη απλώνω καλά με τη ράχη ενός κουταλιού. Συνεχίζω με μια στρώση μελιτζάνες και μια ντομάτες. Πασπαλίζω με το βασιλικό. Ρίχνω τη μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα λαχανικά και την απλώνω καλά. Επαναλαμβάνω τη στρώση μελιτζάνες, ντομάτες, κρέμα (την υπόλοιπη ποσότητα) . Αλατοπιπερώνω τα φιλέτα σαρδέλας και τα στρώνω επάνω στη κρέμα. Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί η σαρδέλα και να πήξει η κρέμα.

Μία συνταγή από την Chef Ντίνα Νικολάου για το Chef στον αέρα SKAI

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=266648

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Εναλλακτικός μουσακάς με φιλέτα σαρδέλας TRATA on ice
  • 400-450 γρ. κατεψυγ. φιλέτο σαρδέλας TRATA on ice
  • 5 μελιτζάνες φλάσκες (χωρίς σπόρια) καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 4-5 ντομάτες ώριμες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. μαργαρίνη με ελαιόλαδο, λιωμένη
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικός ξερός, τριμμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 3-4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, καλά χτυπημένο
  • 50 γρ. μαργαρίνη με ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Στρώνω τις φέτες μελιτζάνας και τις φέτες ντομάτας σε λαμαρίνα φούρνου (θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία τουλάχιστον μια φορά ακόμη) που την έχω καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Τις αλείφω με την λιωμένη μαργαρίνη και τις αλατοπιπερώνω. Βάζω τη λαμαρίνα στο φούρνο για 12 -13 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν τα λαχανικά. Σε ένα μπολ διαλύω το κορν φλάουρ σε 1½ φλιτζάνι γάλα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το υπόλοιπο γάλα. Ρίχνω μέσα το μείγμα γάλα-κορν φλάουρ και ανακατεύω με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω τα 50 γρ. μαργαρίνης, την κεφαλογραβιέρα και το χτυπημένο αυγό. Ανακατεύω αμέσως την κρέμα ζωηρά και αλατοπιπερώνω. Παίρνω ένα ταψάκι φούρνου και ρίχνω στο πυθμένα 3-4 κουτ. σούπας από τη κρέμα. Τη απλώνω καλά με τη ράχη ενός κουταλιού. Συνεχίζω με μια στρώση μελιτζάνες και μια ντομάτες. Πασπαλίζω με το βασιλικό. Ρίχνω τη μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα λαχανικά και την απλώνω καλά. Επαναλαμβάνω τη στρώση μελιτζάνες, ντομάτες, κρέμα (την υπόλοιπη ποσότητα) . Αλατοπιπερώνω τα φιλέτα σαρδέλας και τα στρώνω επάνω στη κρέμα. Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί η σαρδέλα και να πήξει η κρέμα.

Μία συνταγή από την Chef Ντίνα Νικολάου για το Chef στον αέρα SKAI

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=266648

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή