Ζυμαρικά με καπνιστό τόνο TRATA και καλαμπόκι
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα καπνιστός τόνος Trata
  • 400 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 300 γρ. πράσο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 400 γρ. καλαμπόκι
  • 50 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το πράσο, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το πράσο να μαραθεί και να γλυκάνει. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον άνηθο, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε με το καπάκι κλειστό για μερικά λεπτά. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μαζί με το καλαμπόκι σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το τηγάνι με το πράσο και πάλι στη φωτιά. Με μία κουτάλα ζυμαρικών μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Στραγγίζουμε το καλαμπόκι και το προσθέτουμε και αυτό στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με φρέσκο πιπέρι.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Ζυμαρικά με καπνιστό τόνο TRATA και καλαμπόκι
  • 1 κονσέρβα καπνιστός τόνος Trata
  • 400 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 300 γρ. πράσο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 400 γρ. καλαμπόκι
  • 50 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το πράσο, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το πράσο να μαραθεί και να γλυκάνει. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον άνηθο, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε με το καπάκι κλειστό για μερικά λεπτά.

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μαζί με το καλαμπόκι σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το τηγάνι με το πράσο και πάλι στη φωτιά. Με μία κουτάλα ζυμαρικών μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Στραγγίζουμε το καλαμπόκι και το προσθέτουμε και αυτό στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με φρέσκο πιπέρι.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή