Ζυμαρικά ολικής άλεσης με μανιτάρια και τόνο
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα τόνος TRATA σε νερό
  • 500 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
  • 100 γρ. ξίδι
  • 1 λεμόνι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. μανιτάρια
  • 2 κρεμμυδάκια πράσινα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Φρέσκος δυόσμος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε το ξίδι και το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε στο πλάι. Θα το χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα. Με μία πετσέτα σκουπίζουμε τα μανιτάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το κοτσάνι αν είναι σκληρό και τη φλούδα τους. Τα κόβουμε στα τέσσερα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια. το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Τα μανιτάρια δεν θα πρέπει να ακουμπάνε μεταξύ τους. Αν το τηγάνι μας είναι μικρό θα χρειαστεί να το κάνουμε σε δύο δόσεις. Αφήνουμε τα μανιτάρια να ψηθούν καλά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Θα χρειαστούν 5 περίπου λεπτά. Μέχρι να ψήσουμε τα μανιτάρια τα ζυμαρικά θα είναι έτοιμα. Πιάνουμε τα ζυμαρικά με μία μία λαβίδα -χωρίς να τα στραγγίσουμε και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσουν τα υγρά τους. Ανοίγουμε τον τόνο και τον στραγγίζουμε από τα πολλά υγρά. Σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο, κόκκινα κρεμμύδια και τον τόνο TRATA στην κορυφή.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Ζυμαρικά ολικής άλεσης με μανιτάρια και τόνο
  • 1 κονσέρβα τόνος TRATA σε νερό
  • 500 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
  • 100 γρ. ξίδι
  • 1 λεμόνι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. μανιτάρια
  • 2 κρεμμυδάκια πράσινα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Φρέσκος δυόσμος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε το ξίδι και το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε στο πλάι. Θα το χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα.

Με μία πετσέτα σκουπίζουμε τα μανιτάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το κοτσάνι αν είναι σκληρό και τη φλούδα τους. Τα κόβουμε στα τέσσερα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια. το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Τα μανιτάρια δεν θα πρέπει να ακουμπάνε μεταξύ τους. Αν το τηγάνι μας είναι μικρό θα χρειαστεί να το κάνουμε σε δύο δόσεις.
Αφήνουμε τα μανιτάρια να ψηθούν καλά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Θα χρειαστούν 5 περίπου λεπτά.
Μέχρι να ψήσουμε τα μανιτάρια τα ζυμαρικά θα είναι έτοιμα. Πιάνουμε τα ζυμαρικά με μία μία λαβίδα -χωρίς να τα στραγγίσουμε και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσουν τα υγρά τους. Ανοίγουμε τον τόνο και τον στραγγίζουμε από τα πολλά υγρά. Σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο, κόκκινα κρεμμύδια και τον τόνο TRATA στην κορυφή.

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή