Ζυμαρικά ολικής άλεσης με ψητό κουνουπίδι, ρόκα και τόνο TRATA
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα τόνος TRATA σε νερό
  • 400 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 200 γρ. κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια
  • 8 ραπανάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. ρόκα
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. κάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε το κουνουπίδι και το αφήνουμε για 5’ να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την πάπρικα και το κάρι και μαγειρεύουμε για άλλα πέντε λεπτά. Θα πρέπει να είναι μαλακό όταν είναι έτοιμο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα ραπανάκια. Τέλος, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τη ρόκα και τον τόνο και σερβίρουμε.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Ζυμαρικά ολικής άλεσης με ψητό κουνουπίδι, ρόκα και τόνο TRATA
  • 1 κονσέρβα τόνος TRATA σε νερό
  • 400 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 200 γρ. κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια
  • 8 ραπανάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. ρόκα
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. κάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε το κουνουπίδι και το αφήνουμε για 5’ να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την πάπρικα και το κάρι και μαγειρεύουμε για άλλα πέντε λεπτά. Θα πρέπει να είναι μαλακό όταν είναι έτοιμο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα ραπανάκια. Τέλος, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τη ρόκα και τον τόνο και σερβίρουμε.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή