Κουσκούς με μπρόκολο και ριγανάτο γαύρο
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα γαύρος ριγανάτος TRATA
  • 300 γρ. κουσκούς
  • 450 γρ. βραστό νερό
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 4 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 10 ραπανάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 λεμόνι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Βράζουμε το μπρόκολο και όταν μαλακώσει το βγάζουμε με μία κουτάλα. Στο ίδιο νερό προσθέτουμε το κουσκούς, το βούτυρο, λίγο αλάτι και κλείνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει και να ρουφήξει όλα τα υγρά. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα βάζο χτυπάμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε το κουσκούς, τις πιπεριές, το μπρόκολο, τα ραπανάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Στείβουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με τα φιλέτα του ριγανάτου γαύρου.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Κουσκούς με μπρόκολο και ριγανάτο γαύρο
  • 1 κονσέρβα γαύρος ριγανάτος TRATA
  • 300 γρ. κουσκούς
  • 450 γρ. βραστό νερό
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 4 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 10 ραπανάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 λεμόνι

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Βράζουμε το μπρόκολο και όταν μαλακώσει το βγάζουμε με μία κουτάλα. Στο ίδιο νερό προσθέτουμε το κουσκούς, το βούτυρο, λίγο αλάτι και κλείνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει και να ρουφήξει όλα τα υγρά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα βάζο χτυπάμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε το κουσκούς, τις πιπεριές, το μπρόκολο, τα ραπανάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Στείβουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με τα φιλέτα του ριγανάτου γαύρου.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή