Μακαρονάδα με χταπόδι TRATA
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα χταπόδι ξυδάτο σε ελαιόλαδο TRATA
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 50 γρ. άνηθος
  • 50 γρ. δυόσμος
  • 50 γρ. μαϊντανός
  • 2 κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Θα ανακατέψουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανοίγουμε το χταπόδι και το στραγγίζουμε. Βάζουμε το λαδάκι στο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα πιάνουμε με μία τσιμπίδα και τα μεταφέρουμε στο μπολ χωρίς να τα στραγγίσουμε Ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε μερίδες. Σερβίρουμε με το χταποδάκι στην κορυφή.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Μακαρονάδα με χταπόδι TRATA
  • 1 κονσέρβα χταπόδι ξυδάτο σε ελαιόλαδο TRATA
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 50 γρ. άνηθος
  • 50 γρ. δυόσμος
  • 50 γρ. μαϊντανός
  • 2 κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Θα ανακατέψουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανοίγουμε το χταπόδι και το στραγγίζουμε. Βάζουμε το λαδάκι στο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα πιάνουμε με μία τσιμπίδα και τα μεταφέρουμε στο μπολ χωρίς να τα στραγγίσουμε Ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε μερίδες. Σερβίρουμε με το χταποδάκι στην κορυφή.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή