Μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών με καπνιστό τόνο TRATA και μυρωδικά
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα καπνιστό τόνο TRATA (160 γρ.)
  • 250 γρ. ζυμαρικά βίδες
  • 8 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 2 λιαστές τομάτες χοντροκομμένες
  • 15 γρ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 5 ελιές
  • ½ κολοκυθάκι κομμένο σε λωρίδες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 σκελ. σκόρδο λιωμένο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λαϊμ
  • 2 κλων. Φρέσκο θυμάρι
  • 2 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Ζεσταίνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το σκόρδο, τα κλωναράκια θυμάρι το χυμό λεμονιού και το χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε το θυμάρι και βάζουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα από το τηγάνι. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα βρασμένα ζυμαρικά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια, την κάππαρη, τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές, το κολοκυθάκι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, λίγο από το λάδι του καπνιστού τόνου και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα ζυμαρικών, προσθέτουμε τον τόνο και λίγο ξύσμα λάιμ.

https://www.youtube.com/watch?v=XuoZtWWcG_8

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών με καπνιστό τόνο TRATA και μυρωδικά
  • 1 κονσέρβα καπνιστό τόνο TRATA (160 γρ.)
  • 250 γρ. ζυμαρικά βίδες
  • 8 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 2 λιαστές τομάτες χοντροκομμένες
  • 15 γρ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 5 ελιές
  • ½ κολοκυθάκι κομμένο σε λωρίδες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 σκελ. σκόρδο λιωμένο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λαϊμ
  • 2 κλων. Φρέσκο θυμάρι
  • 2 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Ζεσταίνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το σκόρδο, τα κλωναράκια θυμάρι το χυμό λεμονιού και το χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε το θυμάρι και βάζουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα από το τηγάνι. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα βρασμένα ζυμαρικά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια, την κάππαρη, τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές, το κολοκυθάκι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, λίγο από το λάδι του καπνιστού τόνου και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα ζυμαρικών, προσθέτουμε τον τόνο και λίγο ξύσμα λάιμ.

https://www.youtube.com/watch?v=XuoZtWWcG_8

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή