Πέννες με καπνιστό τόνο, αρακά, κολοκυθάκια & πέστο ρόκας
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα καπνιστό τόνο ΤRATA
  • 500 γρ. πέννες βρασμένες
  • 1 φλ. αρακά βρασμένο
  • 2 κολοκυθάκια μικρά σε λεπτές φέτες
  • 5 φύλλα βασιλικού (για γαρνίρισμα)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Για την πέστο ρόκας:
  • 1 ματσ. ρόκα
  • 20 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • Ξύσμα & χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1\2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20’, Χρόνος μαγειρέματος: 10’

Φτιάχνουμε πρώτα την πέστο ρόκας χτυπώντας στο μούλτι τη ρόκα, τον βασιλικό, το φρέσκο τυρί κρέμα, τα φιστίκια Αιγίνης, τον χυμό λεμονιού,το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε την πέστο στο τηγάνι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, το κολοκυθάκι, τον αρακά.Προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες, λίγο νερό από τα ζυμαρικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Στο τέλος βάζουμε τον καπνιστό τόνο. Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.

https://youtu.be/gOWt0xFRa_I

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Πέννες με καπνιστό τόνο, αρακά, κολοκυθάκια & πέστο ρόκας
  • 1 κονσέρβα καπνιστό τόνο ΤRATA
  • 500 γρ. πέννες βρασμένες
  • 1 φλ. αρακά βρασμένο
  • 2 κολοκυθάκια μικρά σε λεπτές φέτες
  • 5 φύλλα βασιλικού (για γαρνίρισμα)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Για την πέστο ρόκας:
  • 1 ματσ. ρόκα
  • 20 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • Ξύσμα & χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1\2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι

Φτιάχνουμε πρώτα την πέστο ρόκας χτυπώντας στο μούλτι τη ρόκα, τον βασιλικό, το φρέσκο τυρί κρέμα, τα φιστίκια Αιγίνης, τον χυμό λεμονιού,το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε την πέστο στο τηγάνι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, το κολοκυθάκι, τον αρακά.Προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες, λίγο νερό από τα ζυμαρικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Στο τέλος βάζουμε τον καπνιστό τόνο. Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.

https://youtu.be/gOWt0xFRa_I

Χρόνος Προετοιμασίας: 20’, Χρόνος μαγειρέματος: 10’
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή