Ριζότο με ντομάτα, κόλιανδρο και τονοσαλάτα Mexicana TRATA
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα τονοσαλάτα Mexicana TRATA
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 900 γρ. ζωμός λαχανικών ζεστός
  • 100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 100 γρ. φρέσκος κόλιανδρος
  • 10 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Βάζουμε το ζωμό σε ένα μάτι να είναι ζεστός. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και το αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαλακώσει. Βάζουμε το timer στα 17΄. Αυτός είναι περίπου ο χρόνος που θα χρειαστούμε για να ετοιμάσουμε το πιάτο. Προσθέτουμε το ρύζι και το φέρνουμε μερικές βόλτες. Προσθέτουμε την πιπεριά και σβήνουμε με το κρασί. Όταν το κρασί εξατμισθεί ρίχνουμε λίγο από το ζωμό ανακατεύοντας σταθερά. Κάθε φορά που ο ζωμός θα τελειώνει θα προσθέτουμε κι άλλο. Όταν περάσουν τα 17΄το ριζότο θα πρέπει να είναι έτοιμο. Το δοκιμάζουμε. Το ρύζι θα πρέπει να είναι μαλακό αλλά και να κρατάει λίγο. Σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε το τυρί, τον κόλιανδρο και το βούτυρο και ανακατεύουμε Σερβίρουμε με την τονοσαλάτα στην κορυφή.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Ριζότο με ντομάτα, κόλιανδρο και τονοσαλάτα Mexicana TRATA
  • 1 κονσέρβα τονοσαλάτα Mexicana TRATA
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 900 γρ. ζωμός λαχανικών ζεστός
  • 100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 100 γρ. φρέσκος κόλιανδρος
  • 10 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι

Βάζουμε το ζωμό σε ένα μάτι να είναι ζεστός. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και το αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαλακώσει. Βάζουμε το timer στα 17΄. Αυτός είναι περίπου ο χρόνος που θα χρειαστούμε για να ετοιμάσουμε το πιάτο.
Προσθέτουμε το ρύζι και το φέρνουμε μερικές βόλτες. Προσθέτουμε την πιπεριά και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν το κρασί εξατμισθεί ρίχνουμε λίγο από το ζωμό ανακατεύοντας σταθερά. Κάθε φορά που ο ζωμός θα τελειώνει θα προσθέτουμε κι άλλο. Όταν περάσουν τα 17΄το ριζότο θα πρέπει να είναι έτοιμο. Το δοκιμάζουμε. Το ρύζι θα πρέπει να είναι μαλακό αλλά και να κρατάει λίγο. Σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε το τυρί, τον κόλιανδρο και το βούτυρο και ανακατεύουμε Σερβίρουμε με την τονοσαλάτα στην κορυφή.

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή