Σαρδέλες TRATA ON ICE με κολοκυθάκια και λευκό κρασί
    Υλικά
  • 1 συσκευασία σαρδέλα φιλέτο TRATA ON ICE 400γρ
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 8 μικρά κολοκυθάκια κομμένα στα τέσσερα
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας:

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι, αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις σαρδέλες, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι. Μαγειρεύουμε με το καπάκι κλειστό, για 12΄περίπου. Σερβίρουμε αμέσως.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαρδέλες TRATA ON ICE με κολοκυθάκια και λευκό κρασί
  • 1 συσκευασία σαρδέλα φιλέτο TRATA ON ICE 400γρ
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 8 μικρά κολοκυθάκια κομμένα στα τέσσερα
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι, αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις σαρδέλες, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι. Μαγειρεύουμε με το καπάκι κλειστό, για 12΄περίπου. Σερβίρουμε αμέσως.

Χρόνος Προετοιμασίας:
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή