Τόνος καπνιστός TRATA με τηγανίτες ρυζιού
    Υλικά
  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 1 κονσέρβα τόνος καπνιστός TRATA
  • 150 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1 αβγό
  • 70 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • Για τo dressing:
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 5 σταγόνες ταμπάσκο
  • 10 γρ. μουστάρδα
  • Για το σερβίρισμα:
  • Λαχανικά εποχής
  • 1 αβοκάντο σε φέτες
  • Μαύρο σουσάμι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό το ρύζι, μέχρι να μαλακώσει καλά. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το αβγό, προσθέτουμε τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι και σχηματίζουμε τέσσερις τηγανίτες, σαν μπιφτέκια. Τις ψήνουμε σε καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, ίσα να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά. Ετοιμάζουμε το πικάντικο dressing μαγιονέζας, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε τις κροκέτες με τον καπνιστό τόνο στην κορυφή, τα λαχανικά και το dressing μας.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Τόνος καπνιστός TRATA με τηγανίτες ρυζιού
  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 1 κονσέρβα τόνος καπνιστός TRATA
  • 150 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1 αβγό
  • 70 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • Για τo dressing:
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 5 σταγόνες ταμπάσκο
  • 10 γρ. μουστάρδα
  • Για το σερβίρισμα:
  • Λαχανικά εποχής
  • 1 αβοκάντο σε φέτες
  • Μαύρο σουσάμι

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό το ρύζι, μέχρι να μαλακώσει καλά. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το αβγό, προσθέτουμε τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι και σχηματίζουμε τέσσερις τηγανίτες, σαν μπιφτέκια. Τις ψήνουμε σε καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, ίσα να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά. Ετοιμάζουμε το πικάντικο dressing μαγιονέζας, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε τις κροκέτες με τον καπνιστό τόνο στην κορυφή, τα λαχανικά και το dressing μας.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή