Φρέσκα φασολάκια με καπνιστό τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA, στραγγισμένο
  • 200 γρ. φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε καρεδάκια
  • 2-3 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένo
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 ραπανάκια σε λεπτές φέτες
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • Για τη σος
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Βράζουμε αλατισμένο νερό και ζεματάμε τα φασολάκια για 5΄, να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται. Τα στραγγίζουμε. Χτυπάμε σε μπολ τα υλικά της σος. Σε μια σαλατιέρα, βάζουμε τα φασολάκια, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα ραπανάκια, το ξύσμα και τον ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA. Ρίχνουμε τη σος και ανακατεύουμε προσεχτικά, να μην διαλυθεί ο τόνος.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Φρέσκα φασολάκια με καπνιστό τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
  • 1 κονσέρβα ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA, στραγγισμένο
  • 200 γρ. φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε καρεδάκια
  • 2-3 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένo
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 ραπανάκια σε λεπτές φέτες
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • Για τη σος
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι

Βράζουμε αλατισμένο νερό και ζεματάμε τα φασολάκια για 5΄, να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται. Τα στραγγίζουμε. Χτυπάμε σε μπολ τα υλικά της σος. Σε μια σαλατιέρα, βάζουμε τα φασολάκια, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα ραπανάκια, το ξύσμα και τον ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA. Ρίχνουμε τη σος και ανακατεύουμε προσεχτικά, να μην διαλυθεί ο τόνος.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή