Ψητά φιλέτα σαρδέλας TRATA on ice με ελαιόλαδο, λεμόνι και ρίγανη
    Υλικά
  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)
  • 30 γρ. Eλαιόλαδο
  • 1 Λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
  • 1 Λεμόνι σε φέτες
  • 10 γρ. Ρίγανη ξερή
  • 2 Σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • Για το σερβίρισμα:
  • Φύλλα πράσινης σαλάτας
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε τις σαρδέλες να στεγνώσουν καλά. Όσο πιο στεγνές είναι τόσο πιο τραγανές θα γίνουν. Σε ένα μπολ Ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το σκόρδο. Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τις σαρδέλες και ανάμεσα τους βάζουμε τις φέτες λεμονιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε με φύλλα σαλάτας.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Ψητά φιλέτα σαρδέλας TRATA on ice με ελαιόλαδο, λεμόνι και ρίγανη
  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)
  • 30 γρ. Eλαιόλαδο
  • 1 Λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
  • 1 Λεμόνι σε φέτες
  • 10 γρ. Ρίγανη ξερή
  • 2 Σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • Για το σερβίρισμα:
  • Φύλλα πράσινης σαλάτας

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε τις σαρδέλες να στεγνώσουν καλά. Όσο πιο στεγνές είναι τόσο πιο τραγανές θα γίνουν. Σε ένα μπολ Ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το σκόρδο. Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τις σαρδέλες και ανάμεσα τους βάζουμε τις φέτες λεμονιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε με φύλλα σαλάτας.

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή