Club sandwich τόνου TRATA με chips πατάτας
    Υλικά
  • Για το sandwich:
  • 2 κονσέρβες τόνος TRATA καπνιστός
  • 12 φέτες τοστ σικάλεως
  • 4 φέτες τυρί Ένταμ
  • 1 τεμ. τομάτα
  • 1 τεμ.γαλλική σαλάτα
  • 4 κτσ. μαγιονέζα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τα chips:
  • 300 γρ. πατάτες
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά

Καθαρίζουμε και πλένουμε τη σαλάτα και την τομάτα. Ξεχωρίζουμε τα φύλλα της σαλάτας και κόβουμε την τομάτα σε λεπτές ροδέλες. Ανοίγουμε 3 φέτες ψωμιού για κάθε άτομο και προσθέτουμε σαλάτα στις δύο από αυτές. Προσθέτουμε δύο ροδέλες τομάτα και στη μεσαία μία φέτα τυρί. Ανοίγουμε την κονσέρβα του τόνου σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Αλείφουμε τις δύο πρώτες φέτες με το μείγμα και κλείνουμε τις φέτες με σειρά δημιουργώντας τρεις στρώσεις. Καρφώνουμε 4 οδοντογλυφίδες διαγώνια και κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι σε 4 ισοσκελή τρίγωνα. Πριν το κόψουμε, το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 6 λεπτά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες 2-4 χιλ. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

* Στις πατάτες μπορούμε να προσθέσουμε αποξηραμένο αρωματικό της αρεσκείας μας, π.χ. πάπρικα ή ρίγανη.

* Σερβίρεται και ζεστό

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Club sandwich τόνου TRATA με chips πατάτας
  • Για το sandwich:
  • 2 κονσέρβες τόνος TRATA καπνιστός
  • 12 φέτες τοστ σικάλεως
  • 4 φέτες τυρί Ένταμ
  • 1 τεμ. τομάτα
  • 1 τεμ.γαλλική σαλάτα
  • 4 κτσ. μαγιονέζα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τα chips:
  • 300 γρ. πατάτες
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Καθαρίζουμε και πλένουμε τη σαλάτα και την τομάτα. Ξεχωρίζουμε τα φύλλα της σαλάτας και κόβουμε την τομάτα σε λεπτές ροδέλες. Ανοίγουμε 3 φέτες ψωμιού για κάθε άτομο και προσθέτουμε σαλάτα στις δύο από αυτές. Προσθέτουμε δύο ροδέλες τομάτα και στη μεσαία μία φέτα τυρί. Ανοίγουμε την κονσέρβα του τόνου σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Αλείφουμε τις δύο πρώτες φέτες με το μείγμα και κλείνουμε τις φέτες με σειρά δημιουργώντας τρεις στρώσεις. Καρφώνουμε 4 οδοντογλυφίδες διαγώνια και κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι σε 4 ισοσκελή τρίγωνα. Πριν το κόψουμε, το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 6 λεπτά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες 2-4 χιλ. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

* Στις πατάτες μπορούμε να προσθέσουμε αποξηραμένο αρωματικό της αρεσκείας μας, π.χ. πάπρικα ή ρίγανη.

* Σερβίρεται και ζεστό

Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή