Fish & chips με γαύρο TRATA on ice
    Υλικά
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένο φιλέτο γαύρου TRATA on ice (400γρ.)
  • 400 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αλατίζουμε και βουτάμε στο σιμιγδάλι. Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι, για 6-8 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Μπορούμε να γυρίζουμε το κάθε ψάρι από την άλλη μεριά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Φροντίζουμε να βάζουμε τόσα ψάρια όσα χωράνε άνετα στο τηγάνι μας. Δεν θα πρέπει να τα στριμώξουμε. Όταν ψηθούν τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τα επόμενα, μέχρι να τελειώσουν. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και ψητή καυτερή πιπεριά. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με χυμό λεμονιού και μία σάλτσα που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας μαγιονέζα με άνηθο και αγγουράκι τουρσί.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Fish & chips με γαύρο TRATA on ice
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένο φιλέτο γαύρου TRATA on ice (400γρ.)
  • 400 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αλατίζουμε και βουτάμε στο σιμιγδάλι. Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι, για 6-8 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Μπορούμε να γυρίζουμε το κάθε ψάρι από την άλλη μεριά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Φροντίζουμε να βάζουμε τόσα ψάρια όσα χωράνε άνετα στο τηγάνι μας. Δεν θα πρέπει να τα στριμώξουμε. Όταν ψηθούν τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τα επόμενα, μέχρι να τελειώσουν. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και ψητή καυτερή πιπεριά. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με χυμό λεμονιού και μία σάλτσα που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας μαγιονέζα με άνηθο και αγγουράκι τουρσί.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή