Γαύρος φιλέτο με ψητό σκόρδο
    Υλικά
  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου Trata on Ice (400γρ.)
  • 100 γρ. σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • Αλάτι και πιπερι
  • Για τη μαγιονέζα:
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Για το σερβίρισμα:
  • Φύλλα ρόκας
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 35’

Αφήνουμε τα φιλέτα γαύρου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνουμε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε με λίγο λάδι. Το αφήνουμε στο φούρνο να κάψει. Όταν έχει πιάσει θερμοκρασία βγάζουμε το ταψάκι απ'το φούρνο, ανοίγουμε τη συσκευασία και ακουμπάμε τα φιλέτα στο ταψάκι. Προσοχή το λάδι θα καίει. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και το σκόρδο από πάνω. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το γαύρο να ψηθεί για 20 περίπου λεπτά. Όταν ο χρόνος περάσει ο γαύρος θα είναι ψημένος και τα σκόρδα τραγανά. Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα. Βάζουμε στο μούλτι τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και 4 κομματάκια απ'το σκόρδο που ψήσαμε με το γαύρο. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα. Σερβίρουμε το γαύρο με τη μαγιονέζα στο πλάι και φύλλα ρόκας.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Γαύρος φιλέτο με ψητό σκόρδο
  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου Trata on Ice (400γρ.)
  • 100 γρ. σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • Αλάτι και πιπερι
  • Για τη μαγιονέζα:
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Για το σερβίρισμα:
  • Φύλλα ρόκας

Αφήνουμε τα φιλέτα γαύρου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνουμε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε με λίγο λάδι. Το αφήνουμε στο φούρνο να κάψει. Όταν έχει πιάσει θερμοκρασία βγάζουμε το ταψάκι απ’το φούρνο, ανοίγουμε τη συσκευασία και ακουμπάμε τα φιλέτα στο ταψάκι. Προσοχή το λάδι θα καίει. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και το σκόρδο από πάνω. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το γαύρο να ψηθεί για 20 περίπου λεπτά. Όταν ο χρόνος περάσει ο γαύρος θα είναι ψημένος και τα σκόρδα τραγανά. Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα. Βάζουμε στο μούλτι τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και 4 κομματάκια απ’το σκόρδο που ψήσαμε με το γαύρο. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα. Σερβίρουμε το γαύρο με τη μαγιονέζα στο πλάι και φύλλα ρόκας.

Χρόνος Προετοιμασίας: 35’
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή