Μπιφτέκι με καπνιστό τόνο Trata από την Ελένη Ψυχούλη
    Υλικά
  • 2 συσκευασίες καπνιστό τόνο TRATA
  • 2 μεγάλες, ζεστές βραστές πατάτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ή 1 ξερό τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 αβγό
  • 2-3 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30-40 λεπτά

Στραγγίζουμε πολύ καλά τον καπνιστό τόνο Trata. Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Όσο είναι ακόμα ζεστές, τις λιώνουμε καλά με πιρούνι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αν για κάποιο λόγο μας βγει υγρό, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ή αλεύρι. Αφήνουμε για μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο. Στρώνουμε λαδόκολα ένα ταψάκι και ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλάθουμε μπιφτέκια χοντρά-σαν burgers-και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά κάθε πλευρά και από τις δυό πλευρές.

Tip: Tα σερβίρουμε μέσα σε ψωμάκι του burger με μαγιονέζα, μαρούλι ή τομάτα.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Μπιφτέκι με καπνιστό τόνο Trata από την Ελένη Ψυχούλη
  • 2 συσκευασίες καπνιστό τόνο TRATA
  • 2 μεγάλες, ζεστές βραστές πατάτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ή 1 ξερό τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 αβγό
  • 2-3 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Στραγγίζουμε πολύ καλά τον καπνιστό τόνο Trata. Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Όσο είναι ακόμα ζεστές, τις λιώνουμε καλά με πιρούνι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αν για κάποιο λόγο μας βγει υγρό, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ή αλεύρι. Αφήνουμε για μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο. Στρώνουμε λαδόκολα ένα ταψάκι και ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλάθουμε μπιφτέκια χοντρά-σαν burgers-και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά κάθε πλευρά και από τις δυό πλευρές.

Tip: Tα σερβίρουμε μέσα σε ψωμάκι του burger με μαγιονέζα, μαρούλι ή τομάτα.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30-40 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή