Πίτα για σουβλάκι με τόνο TRATA και αγγούρι από την Ελένη Ψυχούλη
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα τόνος σε ελαιόλαδο TRATA στραγγισμένος
  • 4 πίτες για σουβλάκι
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. αράπικο αλμυρό φυστίκι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Για τη σος
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. του γλυκού ξύδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή μπούκοβο
  • Αλάτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Περνάμε ελάχιστα το φυστίκι από το μούλτι. Κόβουμε τα αγγούρια εγκάρσια στα δυό χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα, αφαιρούμε με ένα κουταλάκι τα σπόρια και τα ψιλοκόβουμε σε μπολ τα αγγούρια. Προσθέτουμε τον τόνο, το φυστίκι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και το ξύσμα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σος και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στη σαλάτα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε τις πίτες και από τις δυό πλευρές. Μοιράζουμε τη σαλάτα πάνω στις πίτες.

Tip: Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αραβικές πίτες ή τορτίγιες

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Πίτα για σουβλάκι με τόνο TRATA και αγγούρι από την Ελένη Ψυχούλη
  • 1 κονσέρβα τόνος σε ελαιόλαδο TRATA στραγγισμένος
  • 4 πίτες για σουβλάκι
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. αράπικο αλμυρό φυστίκι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Για τη σος
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. του γλυκού ξύδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή μπούκοβο
  • Αλάτι

Περνάμε ελάχιστα το φυστίκι από το μούλτι. Κόβουμε τα αγγούρια εγκάρσια στα δυό χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα, αφαιρούμε με ένα κουταλάκι τα σπόρια και τα ψιλοκόβουμε σε μπολ τα αγγούρια. Προσθέτουμε τον τόνο, το φυστίκι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και το ξύσμα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σος και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στη σαλάτα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε τις πίτες και από τις δυό πλευρές. Μοιράζουμε τη σαλάτα πάνω στις πίτες.

Tip: Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αραβικές πίτες ή τορτίγιες

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή