Ρολό μελιτζάνας με τομάτα, τόνο TRATA & γιαούρτι
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες τόνος σε νερό TRATA
  • 2 τεμ. μελιτζάνες
  • 2 τεμ. τομάτες
  • 100 γρ. γιαούρτι σακούλας
  • 1/3 μάτσου ρίγανη
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 15 λεπτά

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις τομάτες και τις μελιτζάνες. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες και σε κύβους τις τομάτες. Λαδώνουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC για 25 λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε τους κύβους της τομάτας με ελαιόλαδο. Ανοίγουμε τις κονσέρβες του τόνου και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Βάζουμε τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και με ένα κουτάλι βάζουμε τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε πυρέξ. Αραιώνουμε το γιαούρτι με ένα φλιτζάνι νερό, περιχύνουμε τις μελιτζάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220ºC για 20 λεπτά.

* Εάν θέλουμε πιο έντονη γεύση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ρίγανη με δυόσμο.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Ρολό μελιτζάνας με τομάτα, τόνο TRATA & γιαούρτι
  • 2 κονσέρβες τόνος σε νερό TRATA
  • 2 τεμ. μελιτζάνες
  • 2 τεμ. τομάτες
  • 100 γρ. γιαούρτι σακούλας
  • 1/3 μάτσου ρίγανη
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις τομάτες και τις μελιτζάνες. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες και σε κύβους τις τομάτες. Λαδώνουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC για 25 λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε τους κύβους της τομάτας με ελαιόλαδο. Ανοίγουμε τις κονσέρβες του τόνου και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Βάζουμε τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και με ένα κουτάλι βάζουμε τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε πυρέξ. Αραιώνουμε το γιαούρτι με ένα φλιτζάνι νερό, περιχύνουμε τις μελιτζάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220ºC για 20 λεπτά.

* Εάν θέλουμε πιο έντονη γεύση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ρίγανη με δυόσμο.

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 15 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή