Salad bowl με καρότο, πλιγούρι και τόνο καπνιστό TRATA
    Υλικά
  • 1 συσκ. (διπλέτα) κονσέρβα τόνος καπνιστός Trata (320 γρ.)
  • 100 γρ. πλιγούρι
  • 200 γρ. καρότα
  • 12 ραπανάκια
  • 1 ρόδι
  • 12 ελιές
  • Για τη σάλτσα:
  • 30 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 30 γρ. από το λάδι της κονσέρβας
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  • Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το πλιγούρι. Προσθέτουμε 200 γρ. καυτό νερό και αφήνουμε για 15΄περίπου μέχρι το πλιγούρι να μαλακώσει. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα. Με το ειδικό εργαλείο τα κόβουμε σε λεπτές κορδέλες. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ραπανάκια στα τέσσερα. Καθαρίζουμε το ρόδι και βγάζουμε τους σπόρους του. Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το ξίδι σε μία κρεμώδη σάλτσα. Μοιράζουμε το πλιγούρι, τα λαχανικά, τις ελιές, την σάλτσα και τον τόνο σε μία πιατέλα ή σε 4 πιάτα. Σερβίρουμε με τον καπνιστό τόνο στην κορυφή.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Salad bowl με καρότο, πλιγούρι και τόνο καπνιστό TRATA
  • 1 συσκ. (διπλέτα) κονσέρβα τόνος καπνιστός Trata (320 γρ.)
  • 100 γρ. πλιγούρι
  • 200 γρ. καρότα
  • 12 ραπανάκια
  • 1 ρόδι
  • 12 ελιές
  • Για τη σάλτσα:
  • 30 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 30 γρ. από το λάδι της κονσέρβας
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  • Αλάτι και πιπέρι

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το πλιγούρι. Προσθέτουμε 200 γρ. καυτό νερό και αφήνουμε για 15΄περίπου μέχρι το πλιγούρι να μαλακώσει. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα. Με το ειδικό εργαλείο τα κόβουμε σε λεπτές κορδέλες. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ραπανάκια στα τέσσερα. Καθαρίζουμε το ρόδι και βγάζουμε τους σπόρους του. Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το ξίδι σε μία κρεμώδη σάλτσα. Μοιράζουμε το πλιγούρι, τα λαχανικά, τις ελιές, την σάλτσα και τον τόνο σε μία πιατέλα ή σε 4 πιάτα. Σερβίρουμε με τον καπνιστό τόνο στην κορυφή.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή