Σαρδέλες φιλέτο TRATA on ice με μπρόκολο ψητό
    Υλικά
  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA on ice (400 γρ.)
  • 300 γρ. μπρόκολο
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 50 γρ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 30 γρ. μαγιονέζα
  • 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 5 γρ. κάρι
  • 100 γρ. ραπανάκια
  • 50 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • Φετούλες λεμονιού για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30’

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στεγνώνουμε καλά τα ψάρια. Πλένουμε και στεγνώνουμε το μπρόκολο. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Προετοιμάζουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με μία λαδόκολλα. Ανακατεύουμε το μπρόκολο με το μείγμα λαδιού και το μεταφέρουμε στο ταψί. Φροντίζουμε να αφήσουμε λίγο από το μίγμα για τις σαρδέλες. Ανακατεύουμε τις σαρδέλες με το μίγμα που κρατήσαμε. Ψήνουμε το μπρόκολο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε το ταψί απ’ το φούρνο, με μία τσιμπίδα ανακατεύουμε το μπρόκολο. Βάζουμε τα φιλέτα σαρδέλας στο ίδιο ταψί, ανάμεσα στο μπρόκολο. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 12 περίπου λεπτά, μέχρι το μπρόκολο να γίνει τραγανό στις άκρες και τα φιλέτα να ψηθούν. Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και το κάρυ και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε. Βάζουμε στη σειρά τέσσερα πιάτα και απλώνουμε τη μαγιονέζα στη βάση. Μοιράζουμε το μπρόκολο και τα φιλέτα σαρδέλας. Προσθέτουμε τα ραπανάκια και το κρεμμυδάκι. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαρδέλες φιλέτο TRATA on ice με μπρόκολο ψητό
  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA on ice (400 γρ.)
  • 300 γρ. μπρόκολο
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 50 γρ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 30 γρ. μαγιονέζα
  • 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 5 γρ. κάρι
  • 100 γρ. ραπανάκια
  • 50 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • Φετούλες λεμονιού για το σερβίρισμα

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στεγνώνουμε καλά τα ψάρια. Πλένουμε και
στεγνώνουμε το μπρόκολο. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το
χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Προετοιμάζουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με μία
λαδόκολλα. Ανακατεύουμε το μπρόκολο με το μείγμα λαδιού και το μεταφέρουμε στο ταψί. Φροντίζουμε
να αφήσουμε λίγο από το μίγμα για τις σαρδέλες. Ανακατεύουμε τις σαρδέλες με το μίγμα που
κρατήσαμε.
Ψήνουμε το μπρόκολο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε το ταψί απ’ το φούρνο, με
μία τσιμπίδα ανακατεύουμε το μπρόκολο. Βάζουμε τα φιλέτα σαρδέλας στο ίδιο ταψί, ανάμεσα στο
μπρόκολο. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 12 περίπου λεπτά, μέχρι το μπρόκολο να γίνει τραγανό στις
άκρες και τα φιλέτα να ψηθούν.
Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και το κάρυ και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε. Βάζουμε στη σειρά τέσσερα πιάτα και απλώνουμε τη μαγιονέζα στη βάση. Μοιράζουμε το
μπρόκολο και τα φιλέτα σαρδέλας. Προσθέτουμε τα ραπανάκια και το κρεμμυδάκι. Σερβίρουμε με φέτες
λεμονιού.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30’
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή