Σαρδέλες TRATA με παντζάρια (και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο)
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες σαρδέλες σε ελαιόλαδο TRATA
  • 1 ½ κιλό παντζάρια
  • 4 κτσ. extra παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κτσ. ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 15 λεπτά

Ξεπλένουμε και χωρίζουμε τα φύλλα από τους βολβούς του παντζαριού. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα φύλλα για 25 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε. Τοποθετούμε τους βολβούς στην κατσαρόλα και τους βράζουμε για 45 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, τους σουρώνουμε, τους κρυώνουμε και τους καθαρίζουμε τρίβοντάς τους με την παλάμη μας. Κόβουμε τα φύλλα του παντζαριού στη μέση και τους βολβούς σε τέταρτα. Ανοίγουμε την κονσέρβα, ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα της σαρδέλας και αφαιρούμε το κόκαλο. Σε μία μουλινέτα προσθέτουμε το λάδι της κονσέρβας, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Αλατοπιπερώνουμε και ετοιμάζουμε ένα παχύρρευστο dressing. Σερβίρουμε τα παντζάρια με τα φιλέτα της σαρδέλας και περιχύνουμε με το dressing ελαιολάδου που μόλις ετοιμάσαμε.

* Μπορούμε να σερβίρουμε έχοντας τα παντζάρια ελαφρώς ζεστά, είτε σε ατομικά μπολ, είτε σε πιατέλα.

** Προσοχή στο αλάτι, αφού η σάλτσα της κονσέρβας περιέχει ήδη.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαρδέλες TRATA με παντζάρια (και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο)
  • 2 κονσέρβες σαρδέλες σε ελαιόλαδο TRATA
  • 1 ½ κιλό παντζάρια
  • 4 κτσ. extra παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κτσ. ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι

Ξεπλένουμε και χωρίζουμε τα φύλλα από τους βολβούς του παντζαριού. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα φύλλα για 25 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε. Τοποθετούμε τους βολβούς στην κατσαρόλα και τους βράζουμε για 45 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, τους σουρώνουμε, τους κρυώνουμε και τους καθαρίζουμε τρίβοντάς τους με την παλάμη μας. Κόβουμε τα φύλλα του παντζαριού στη μέση και τους βολβούς σε τέταρτα. Ανοίγουμε την κονσέρβα, ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα της σαρδέλας και αφαιρούμε το κόκαλο. Σε μία μουλινέτα προσθέτουμε το λάδι της κονσέρβας, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Αλατοπιπερώνουμε και ετοιμάζουμε ένα παχύρρευστο dressing. Σερβίρουμε τα παντζάρια με τα φιλέτα της σαρδέλας και περιχύνουμε με το dressing ελαιολάδου που μόλις ετοιμάσαμε.

* Μπορούμε να σερβίρουμε έχοντας τα παντζάρια ελαφρώς ζεστά, είτε σε ατομικά μπολ, είτε σε πιατέλα.

** Προσοχή στο αλάτι, αφού η σάλτσα της κονσέρβας περιέχει ήδη.

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 15 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή