Σαρδέλες TRATA με ρόκα, τομάτα και κουλούρι Θεσσαλονίκης
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες σαρδέλες σε ελαιόλαδο TRATA
  • 2 τεμ. κουλούρι Θεσσαλονίκης
  • 2 τεμ. τομάτες
  • 2 μάτσα ρόκα
  • 2 κτσ. Κάππαρη
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • 2 κτσ. βαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις τομάτες σε κύβους. Κόβουμε το κουλούρι σε ροδέλες πάχους 1 εκ. Καθαρίζουμε, πλένουμε τη ρόκα και τη στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ανοίγουμε την κονσέρβα και ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα της σαρδέλας. Αναμειγνύουμε την ελαφριά σάλτσα της κονσέρβας με το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι, δημιουργώντας ένα παχύρρευστο dressing. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά, τοποθετώντας τις σαρδέλες στην επιφάνεια τους. Περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε. Προαιρετικά, μπορούμε να σερβίρουμε με φύλλα ελληνικού μαρουλιού.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαρδέλες TRATA με ρόκα, τομάτα και κουλούρι Θεσσαλονίκης
  • 2 κονσέρβες σαρδέλες σε ελαιόλαδο TRATA
  • 2 τεμ. κουλούρι Θεσσαλονίκης
  • 2 τεμ. τομάτες
  • 2 μάτσα ρόκα
  • 2 κτσ. Κάππαρη
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • 2 κτσ. βαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις τομάτες σε κύβους. Κόβουμε το κουλούρι σε ροδέλες πάχους 1 εκ. Καθαρίζουμε, πλένουμε τη ρόκα και τη στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ανοίγουμε την κονσέρβα και ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα της σαρδέλας. Αναμειγνύουμε την ελαφριά σάλτσα της κονσέρβας με το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι, δημιουργώντας ένα παχύρρευστο dressing. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά, τοποθετώντας τις σαρδέλες στην επιφάνεια τους. Περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε. Προαιρετικά, μπορούμε να σερβίρουμε με φύλλα ελληνικού μαρουλιού.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή