Σαρδέλες TRATA σαγανάκι με φέτα
    Υλικά
  • 2 κονσ. σαρδέλες τομάτας TRATA
  • 2 τεμ. τομάτες
  • 150 γρ. φέτα
  • 1/3 μάτσου θυμάρι
  • 4 κτσ. extra παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά

Ξεπλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε τέταρτα τις τομάτες. Ξεπλένουμε τη φέτα και την κόβουμε σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε, συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 30 λεπτά. Ανοίγουμε την κονσέρβα, ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα της σαρδέλας και αφαιρούμε το κόκαλο. Περιχύνουμε με την ελαφρώς αρωματισμένη σάλτσα τους το ταψί, προσθέτουμε τα φιλέτα και ψήνουμε για 5 λεπτά στους 180ºC.

* Σαγανάκι ονομάζεται το μαγειρικό σκεύος με τα δύο χερούλια που δίνει τη δυνατότητα ψησίματος σε φούρνο και σε τηγάνι.

** Δεν χρειάζεται να προσθέσετε extra κρεμμύδι ή σκόρδο, αφού η σάλτσα τομάτας που έχει η κονσέρβα είναι ήδη αρωματισμένη.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαρδέλες TRATA σαγανάκι με φέτα
  • 2 κονσ. σαρδέλες τομάτας TRATA
  • 2 τεμ. τομάτες
  • 150 γρ. φέτα
  • 1/3 μάτσου θυμάρι
  • 4 κτσ. extra παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Ξεπλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε τέταρτα τις τομάτες. Ξεπλένουμε τη φέτα και την κόβουμε σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε, συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 30 λεπτά. Ανοίγουμε την κονσέρβα, ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα της σαρδέλας και αφαιρούμε το κόκαλο. Περιχύνουμε με την ελαφρώς αρωματισμένη σάλτσα τους το ταψί, προσθέτουμε τα φιλέτα και ψήνουμε για 5 λεπτά στους 180ºC.

* Σαγανάκι ονομάζεται το μαγειρικό σκεύος με τα δύο χερούλια που δίνει τη δυνατότητα ψησίματος σε φούρνο και σε τηγάνι.

** Δεν χρειάζεται να προσθέσετε extra κρεμμύδι ή σκόρδο, αφού η σάλτσα τομάτας που έχει η κονσέρβα είναι ήδη αρωματισμένη.

Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή