Τάρτα λαχανικών με σαρδέλες TRATA και βασιλικό
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες σαρδέλες TRATA
  • 500 γρ. ζύμη κούρου
  • 1 τεμ. σελινόριζα
  • 2 τεμ.κολοκυθάκια
  • 2 τεμ. μελιτζάνες
  • 2 τεμ. καρότα
  • 1/3 μάτσου βασιλικό
  • 80 γρ. λιαστές τομάτες
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 15 λεπτά

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους, ξεπλένουμε και ψιλοκόβουμε το βασιλικό. Κόβουμε σε λεπτές φέτες την λιαστή τομάτα. Λαδώνουμε τον πάτο μιας ταρτιέρας (σκεύος τάρτας) και στρώνουμε τα φύλλα της ζύμης κουρού, τρυπάμε με ένα πιρούνι και ξεκουράζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την λιαστή τομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Συμπληρώνουμε την κρέμα και τους κρόκους των αυγών. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε την ταρτιέρα με το μείγμα. Ανοίγουμε την κονσέρβα, ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα της σαρδέλας και αφαιρούμε το κόκαλο. Τοποθετούμε τα φιλέτα στην επιφάνεια της τάρτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 45 λεπτά. Μόλις βγει η τάρτα από το φούρνο, αλείφουμε την επιφάνειά της με τη σάλτσα της κονσέρβας για να δώσει εντονότερη γεύση.

*Υπάρχουν ταρτιέρες πορσελάνινες και inox. Σερβίρουμε σε ατομικές μερίδες συνοδεία πράσινης σαλάτας.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Τάρτα λαχανικών με σαρδέλες TRATA και βασιλικό
  • 2 κονσέρβες σαρδέλες TRATA
  • 500 γρ. ζύμη κούρου
  • 1 τεμ. σελινόριζα
  • 2 τεμ.κολοκυθάκια
  • 2 τεμ. μελιτζάνες
  • 2 τεμ. καρότα
  • 1/3 μάτσου βασιλικό
  • 80 γρ. λιαστές τομάτες
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους, ξεπλένουμε και ψιλοκόβουμε το βασιλικό. Κόβουμε σε λεπτές φέτες την λιαστή τομάτα. Λαδώνουμε τον πάτο μιας ταρτιέρας (σκεύος τάρτας) και στρώνουμε τα φύλλα της ζύμης κουρού, τρυπάμε με ένα πιρούνι και ξεκουράζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την λιαστή τομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Συμπληρώνουμε την κρέμα και τους κρόκους των αυγών. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε την ταρτιέρα με το μείγμα. Ανοίγουμε την κονσέρβα, ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα της σαρδέλας και αφαιρούμε το κόκαλο. Τοποθετούμε τα φιλέτα στην επιφάνεια της τάρτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 45 λεπτά. Μόλις βγει η τάρτα από το φούρνο, αλείφουμε την επιφάνειά της με τη σάλτσα της κονσέρβας για να δώσει εντονότερη γεύση.

*Υπάρχουν ταρτιέρες πορσελάνινες και inox. Σερβίρουμε σε ατομικές μερίδες συνοδεία πράσινης σαλάτας.

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 15 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή