Ζυμαρικά με πέστο μαϊντανού και αμύγδαλα
    Υλικά
  • 1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA
  • 1 πακέτο (500γρ.) ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 100γρ. αμύγδαλα
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το πέστο. Περνάμε τα αμύγδαλα από ζεστό τηγάνι, να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να αρχίσουν να μυρίζουν. Τα περνάμε από το μούλτι και τα κάνουμε σκόνη, Αδειάζουμε τα αμύγδαλα από το μούλτι. Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε καλά τον μαϊντανό και τον περνάμε από το μούλτι με το λάδι του τόνου που κρατήσαμε, το ξίδι και το σκόρδο μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα. Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το πέστο μαϊντανού. Σερβίρουμε με τον καπνιστό τόνο στην κορυφή.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Ζυμαρικά με πέστο μαϊντανού και αμύγδαλα
  • 1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA
  • 1 πακέτο (500γρ.) ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 100γρ. αμύγδαλα
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το πέστο. Περνάμε τα αμύγδαλα από ζεστό τηγάνι, να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να αρχίσουν να μυρίζουν. Τα περνάμε από το μούλτι και τα κάνουμε σκόνη, Αδειάζουμε τα αμύγδαλα από το μούλτι. Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε καλά τον μαϊντανό και τον περνάμε από το μούλτι με το λάδι του τόνου που κρατήσαμε, το ξίδι και το σκόρδο μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα. Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το πέστο μαϊντανού. Σερβίρουμε με τον καπνιστό τόνο στην κορυφή.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή