Ελαφρύ παστίτσιο με τόνο σε ελαιόλαδο TRATA
    Υλικά
  • 2 Κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο TRATA
  • 400γρ Μακαρόνια για παστίτσιο
  • 4 Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 Κλωνάρι σέλερι
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • 1 Μικρή καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • 20γρ Κάππαρη
  • 1/3 Κουταλιά γλυκού μαραθόσπορο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 λάιμ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1,5 Λίτρο ζωμό ψαριού
  • 100γρ Αλεύρι
  • 60γρ Βούτυρο
  • 65γρ Ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 λάιμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το αλεύρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το ξύσμα λάιμ. Βράζουμε για λίγα λεπτά τα ζυμαρικά, τα αφήνουμε πολύ al dente, γιατί στη συνέχεια θα τα βάλουμε στον φούρνο. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε στα ζυμαρικά το φρέσκο κρεμμύδι, το σέλερι, τον άνηθο, τη μικρή καυτερή κόκκινη πιπεριά και την κάππαρη. Ρίχνουμε τον μαραθόσπορο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το  ξύσμα λάιμ και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε τον τόνο σε λάδι ελιάς. Βάζουμε λίγη από τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με τον τόνο σε ένα πυρέξ, περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 10-12 λεπτα.

Μία συνταγή από τον Chef Γιάννη Στανίτσα για το Chef στον αέρα SKAI

https://youtu.be/dWG1MQnahE8

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Ελαφρύ παστίτσιο με τόνο σε ελαιόλαδο TRATA
  • 2 Κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο TRATA
  • 400γρ Μακαρόνια για παστίτσιο
  • 4 Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 Κλωνάρι σέλερι
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • 1 Μικρή καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • 20γρ Κάππαρη
  • 1/3 Κουταλιά γλυκού μαραθόσπορο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 λάιμ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1,5 Λίτρο ζωμό ψαριού
  • 100γρ Αλεύρι
  • 60γρ Βούτυρο
  • 65γρ Ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 λάιμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το αλεύρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το ξύσμα λάιμ. Βράζουμε για λίγα λεπτά τα ζυμαρικά, τα αφήνουμε πολύ al dente, γιατί στη συνέχεια θα τα βάλουμε στον φούρνο. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε στα ζυμαρικά το φρέσκο κρεμμύδι, το σέλερι, τον άνηθο, τη μικρή καυτερή κόκκινη πιπεριά και την κάππαρη. Ρίχνουμε τον μαραθόσπορο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το  ξύσμα λάιμ και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε τον τόνο σε λάδι ελιάς. Βάζουμε λίγη από τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με τον τόνο σε ένα πυρέξ, περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 10-12 λεπτα.

Μία συνταγή από τον Chef Γιάννη Στανίτσα για το Chef στον αέρα SKAI

https://youtu.be/dWG1MQnahE8

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή