Κριθαράκι με μοσχοχτάποδο TRATA
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα μοσχοχτάποδο πικάντικο TRATA
  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • 400 γρ. ζωμό λαχανικών ζεστό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. μυρωδικά φρέσκα ψιλοκομμένα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Περνάμε τις πιπεριές και το σκόρδο από το μούλτι μέχρι να έχουμε μία πάστα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο. Όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο και γλυκό. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την πάστα κόκκινης πιπεριάς. Όταν το κριθαράκι δείχνει να στεγνώνει, προσθέτουμε το ζωμό σε μικρές δόσεις. Όταν ο ζωμός μας τελειώσει το κριθαράκι θα είναι έτοιμο. Θα πρέπει να είναι χυλωμένο και να κρατάει λίγο. Σερβίρουμε σε μερίδες, με το μοσχοχτάποδο και τα μυρωδικά.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Κριθαράκι με μοσχοχτάποδο TRATA
  • 1 κονσέρβα μοσχοχτάποδο πικάντικο TRATA
  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • 400 γρ. ζωμό λαχανικών ζεστό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. μυρωδικά φρέσκα ψιλοκομμένα

Περνάμε τις πιπεριές και το σκόρδο από το μούλτι μέχρι να έχουμε μία πάστα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο. Όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο και γλυκό. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την πάστα κόκκινης πιπεριάς. Όταν το κριθαράκι δείχνει να στεγνώνει, προσθέτουμε το ζωμό σε μικρές δόσεις. Όταν ο ζωμός μας τελειώσει το κριθαράκι θα είναι έτοιμο. Θα πρέπει να είναι χυλωμένο και να κρατάει λίγο. Σερβίρουμε σε μερίδες, με το μοσχοχτάποδο και τα μυρωδικά.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή