Κρύα καλοκαρινή μακαρονάδα με καπνιστό τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA, στραγγισμένο
  • 1/2 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • 10 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μικρό αγγουράκι κομμένο σε μικρά κυβάκια (χωρίς τα σπόρια του)
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι και το στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις πένες, τα τοματίνια, το αγγουράκι, το σκόρδο, τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και φυσικά τον ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Tip: Αντί για κοφτό μακαρονάκι δοκιμάστε οποιοδήποτε άλλο κοντό ζυμαρικό.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Κρύα καλοκαρινή μακαρονάδα με καπνιστό τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
  • 1 κονσέρβα ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA, στραγγισμένο
  • 1/2 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • 10 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μικρό αγγουράκι κομμένο σε μικρά κυβάκια (χωρίς τα σπόρια του)
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι και το στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις πένες, τα τοματίνια, το αγγουράκι, το σκόρδο, τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και φυσικά τον ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Tip:
Αντί για κοφτό μακαρονάκι δοκιμάστε οποιοδήποτε άλλο κοντό ζυμαρικό.

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή