Μακαρονάδα με καπνιστό τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες καπνιστό τόνο TRATA
  • Ένα πακέτο σπαγγέτι (500g)
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσινο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Βράζουμε τα μακαρόνια χωρίς να τα στραγγίξουμε. Τα κρατάμε στο νερό τους. Στραγγίζουμε ελαφρά τον ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA από το περιττό λάδι. Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε δυνατή φωτιά, με λίγο αλάτι. 1 λεπτό αρκεί, δεν θέλουμε να χάσουν το χρώμα τους. Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμόνι. Με τρυπητή κουτάλα, παίρνουμε τα μακαρόνια με όσο νεράκι συμπαρασύρουν και τα ρίχνουμε στο τηάνι, μαζί με τον τόνο, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Σε πολύ δυνατή φωτιά ανακατεύουμε προσεκτικά να μην διαλυθεί ο τόνος και μόλις εξατμιστούν τα ζουμάκια (σε μισό λεπτό περίπου) σερβίρουμε με μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip: Mπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρασί με ούζο και να προσθέσουμε 1 κ.σ. κάπαρη.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Μακαρονάδα με καπνιστό τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
  • 2 κονσέρβες καπνιστό τόνο TRATA
  • Ένα πακέτο σπαγγέτι (500g)
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσινο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Βράζουμε τα μακαρόνια χωρίς να τα στραγγίξουμε. Τα κρατάμε στο νερό τους. Στραγγίζουμε ελαφρά τον ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA από το περιττό λάδι.

Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε δυνατή φωτιά, με λίγο αλάτι. 1 λεπτό αρκεί, δεν θέλουμε να χάσουν το χρώμα τους. Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμόνι. Με τρυπητή κουτάλα, παίρνουμε τα μακαρόνια με όσο νεράκι συμπαρασύρουν και τα ρίχνουμε στο τηάνι, μαζί με τον τόνο, τον άνηθο και τον μαϊντανό.

Σε πολύ δυνατή φωτιά ανακατεύουμε προσεκτικά να μην διαλυθεί ο τόνος και μόλις εξατμιστούν τα ζουμάκια (σε μισό λεπτό περίπου) σερβίρουμε με μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip: Mπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρασί με ούζο και να προσθέσουμε 1 κ.σ. κάπαρη.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή