Παστίτσιο με καπνιστό τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA, στραγγισμένο
  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Για τη μπεσαμέλ
  • 3 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά και τριμμένο κίτρινο τυρί για την κρούστα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι και το ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι. Προσθέτουμε ζεστό το ζωμό και ανακατεύουμε, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Σε ένα πιρέξ, βάζουμε τα μακαρόνια, το ελαιόλαδο, τον ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξύσμα, τον μαϊντανό και 2-3 κ.σ. από τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ από πάνω, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 180 βαθμούς για 25’-30’.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Παστίτσιο με καπνιστό τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
  • 2 κονσέρβες ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA, στραγγισμένο
  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Για τη μπεσαμέλ
  • 3 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά και τριμμένο κίτρινο τυρί για την κρούστα

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι και το ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι. Προσθέτουμε ζεστό το ζωμό και ανακατεύουμε, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Σε ένα πιρέξ, βάζουμε τα μακαρόνια, το ελαιόλαδο, τον ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξύσμα, τον μαϊντανό και 2-3 κ.σ. από τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ από πάνω, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 180 βαθμούς για 25’-30’.

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή