Σαλάτα ζυμαρικών με αρακά, καλαμπόκι και πικάντικο γαύρο
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα πικάντικος γαύρος TRATA
  • 300 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 100 γρ. αρακάς
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 100 γρ. καρότο
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 2 φρέσκια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε. Βράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μέλι, το σκόρδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά. Βάζουμε τα ζυμαρικά, τα βρασμένα λαχανικά, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβρίρουμε με τον γαύρο στην κορυφή.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαλάτα ζυμαρικών με αρακά, καλαμπόκι και πικάντικο γαύρο
  • 1 κονσέρβα πικάντικος γαύρος TRATA
  • 300 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 100 γρ. αρακάς
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 100 γρ. καρότο
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 2 φρέσκια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μέλι, το σκόρδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά.
Βάζουμε τα ζυμαρικά, τα βρασμένα λαχανικά, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σερβρίρουμε με τον γαύρο στην κορυφή.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή