Σαρδέλες TRATA με καραμελωμένα κρεμμύδια και φρέσκια σάλτσα ντομάτας
    Υλικά
  • 1 συσκευασία σαρδέλες Trata on Ice
  • 4 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Άνηθος
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα σκεύος με καπάκι που μπαίνει στο φούρνο. Βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, αλατίζουμε και αφήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά΄, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο, σβήνουμε με το ξίδι, απλώνουμε τις σαρδέλες πάνω στα κρεμμύδια και ψήνουμε για ακόμη 20΄χωρίς το καπάκι τη φορά αυτή. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε την τριμμένη ντομάτα με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και άνηθο. Σερβίρουμε μία κουταλιά σάλτσα ντομάτας και βάζουμε από πάνω τις σαρδέλες με τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Ολοκληρώνουμε το σερβίρισμα με λίγο φρέσκο άνηθο.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαρδέλες TRATA με καραμελωμένα κρεμμύδια και φρέσκια σάλτσα ντομάτας
  • 1 συσκευασία σαρδέλες Trata on Ice
  • 4 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Άνηθος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα σκεύος με καπάκι που μπαίνει στο φούρνο. Βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, αλατίζουμε και αφήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά΄, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο, σβήνουμε με το ξίδι, απλώνουμε τις σαρδέλες πάνω στα κρεμμύδια και ψήνουμε για ακόμη 20΄χωρίς το καπάκι τη φορά αυτή.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε την τριμμένη ντομάτα με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και άνηθο. Σερβίρουμε μία κουταλιά σάλτσα ντομάτας και βάζουμε από πάνω τις σαρδέλες με τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Ολοκληρώνουμε το σερβίρισμα με λίγο φρέσκο άνηθο.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή