Τυλιχτά με ξιδάτο χταπόδι TRATA, αβοκάντο και ντοματίνια
    Υλικά
  • 1 συσκευασία ξιδάτο χταπόδι TRATA
  • 1 συσκευασία τορτίγιες
  • 1 ντομάτα
  • 1 αβοκάντο
  • 1 αγγουράκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια
  • 10 φύλλα δυόσμος
  • 1 λεμόνι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας:

Κόβουμε τις τορτίγιες στη μέση και στη συνέχεια στη μέση ξανά. Η κάθε τορτίγια θα πρέπει να μας δώσει τέσσερα κομμάτια. Πιάνουμε το κάθε κομμάτι και το τυλίγουμε σε χωνάκι. Το σταθεροποιούμε με μία οδοντογλυφίδα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν οι τορτίγιες. Βάζουμε όλα τα χωνάκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 10΄σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στο πλάι. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη γέμιση μας. Κόβουμε τη ντομάτα, το αβοκάντο, το αγγουράκι και την πιπεριά σε κύβους. Ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά. Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο μπολ, προσθέτουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το χταπόδι και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τα χωνάκια. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Τυλιχτά με ξιδάτο χταπόδι TRATA, αβοκάντο και ντοματίνια
  • 1 συσκευασία ξιδάτο χταπόδι TRATA
  • 1 συσκευασία τορτίγιες
  • 1 ντομάτα
  • 1 αβοκάντο
  • 1 αγγουράκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια
  • 10 φύλλα δυόσμος
  • 1 λεμόνι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Κόβουμε τις τορτίγιες στη μέση και στη συνέχεια στη μέση ξανά. Η κάθε τορτίγια θα πρέπει να μας δώσει τέσσερα κομμάτια. Πιάνουμε το κάθε κομμάτι και το τυλίγουμε σε χωνάκι. Το σταθεροποιούμε με μία οδοντογλυφίδα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν οι τορτίγιες. Βάζουμε όλα τα χωνάκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 10΄σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στο πλάι.

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη γέμιση μας. Κόβουμε τη ντομάτα, το αβοκάντο, το αγγουράκι και την πιπεριά σε κύβους. Ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά. Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο μπολ, προσθέτουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το χταπόδι και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τα χωνάκια. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Χρόνος Προετοιμασίας:
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή